Τουλάχιστον 16 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ στρατού και ενόπλων στην επαρχία ΝτεράαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, 18:54

Τουλάχιστον 13 στρατιώτες και αντάρτες, καθώς επίσης και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στην επαρχία Ντεράα, η οποία συγκλονίζεται από σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και ντόπιων μαχητών, τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή μετά την ανάκτηση αυτού του τομέα.

Η επαρχία Ντεράα, το λίκνο της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πέρασε ξανά στον έλεγχο του καθεστώτος το καλοκαίρι του 2018. Όμως, κατόπιν μιας πρωτοφανούς συμφωνίας, επιτράπηκε στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες να παραμείνουν εκεί. Έκτοτε στην περιοχή σημειώνονται συχνά επιθέσεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε και πάλι σήμερα, με «τις βιαιότερες συγκρούσεις αφότου πέρασε η περιοχή στον έλεγχο του καθεστώτος», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος εκτόξευσαν οβίδες όλων και επιχείρησαν να προωθηθούν για να επιτεθούν στην Ντεράα αλ Μπαλάντ, μια μεγάλη συνοικία και προπύργιο των πρώην ανταρτών. Σε αντίποινα, ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν αντεπίθεση και κατέλαβαν πολλές θέσεις του καθεστώτος στην επαρχία αυτήν.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, 18:54Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει