Τουλάχιστον 25 νεκροί και 400 τραυματίες από ισχυρή καταιγίδαΤουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από την ισχυρή καταιγίδα και τους κεραυνούς που έπληξαν μεγάλο τμήμα του νότιου Νεπάλ σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Κ.Π. Σάρμα Όλι, με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 25 και οι τραυματίες στους 400. Διαβεβαίωσε ότι ελικόπτερα είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και έδωσε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ρατζές Παουντέλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφέρειας Μπάρα, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες καταστροφές, είπε ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί αφού οι διασώστες ακόμη δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε πολλές περιοχές.

Η Μπάρα απέχει 62 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Κατμαντού και συνορεύει με το κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας.

Οι ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από κεραυνούς είναι σύνηθες φαινόμενο στο Νεπάλ την άνοιξη, η έντασή τους όμως σπανίως είναι τέτοια που να θρηνεί η χώρα θύματα.

Ο αστυνομικός Σάνου Ραμ Μπαταράι είπε ότι ομάδες διασωστών οδεύουν προς τα χωριά που έχουν πληγεί, όμως είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στα θύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι από την καταιγίδα ξερριζώθηκαν δέντρα και στύλοι του ηλεκτρικού, καταπλακώνοντας πολλούς ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, 23:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει