Τουρίστας χάραξε ονόματα στο Κολοσσαίο με τα κλειδιά τουΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, 09:55

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει την Ιταλία με αφορμή την αδιανόητη ιδέα ενός τουρίστα να χαράξει με ένα κλειδί το όνομά του καθώς και εκείνο της φίλης του στο Κολοσσαίο. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο τουρίστας επιχείρησε να χαράξει τα ονόματα Ivan και Haley συνοδευόμενα από τον αριθμό 23. Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή 23/6 και η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα.

 

 

Αντέδρασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού

 

Η ασύλληπτη αυτή κίνηση του νεαρού τουρίστα έφερε μεταξύ άλλων και την αντίδραση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος ζήτησε να ταυτοποιηθεί και να του επιβληθούν κυρώσεις. Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο αναφέρθηκε στο γεγονός μέσω Twitter: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, ανάξιο και ένδειξη μεγάλης ασέβειας το γεγονός ότι ένας τουρίστας ξεφτιλίζει ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του. Ελπίζω ότι όποιος το έκανε αυτό θα εντοπιστεί και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας».

Aξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι αν ο τουρίστας καταδικαστεί για έγκλημα, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ (16.360 δολάρια) ή μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση, σύμφωνα με το Ansa.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, 10:04

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει