Τουριστικός οδηγός από το Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με στόχο την ανάδειξη των αξιοθέατων και την προσέλκυση τουριστών και μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη δρομολόγηση ενεργειών που θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέσα στους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στην επισκεψιμότητα μαθητών, προχωρεί η Δημοτική Αρχή έχοντας συναντήσεις με στελέχη της τουριστικής αγοράς.

Οι επαφές αποσκοπούν στην αποτύπωση των δεδομένων, στην κατάθεση προτάσεων, αλλά και στο σχεδιασμό κάποιων ενεργειών που θα προσφέρουν μια νέα ώθηση στο Δήμο στον τομέα του τουρισμού.

Σκοπός είναι η αξιοποίηση των πλούσιων φυσικών πόρων της περιοχής, όπως είναι η λίμνη Κάρλα, οι αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, η ανάδειξη των πολλών αρχαίων και βυζαντινών μνημείων, της προσωπικότητας και του έργου του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή, αλλά και η έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες με παράγοντες της τοπικής τουριστικής αγοράς, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές εξέλιξης του τουριστικού προϊόντος και η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

Όπως τόνισε η ίδια, «στοχεύουμε στην ενίσχυση των τουριστών, αφενός τώρα που είναι η θερινή σεζόν και ο κόσμος εκδράμει πιο εντατικά στις παραλίες και τα διάφορα μέρη, αφετέρου από το Σεπτέμβριο και μετά που αρχίζουν τα σχολεία και θέλουμε να ενισχύσουμε τις επισκέψεις των σχολικών μονάδων στο Δήμο μας με επίκεντρο τη λίμνη Κάρλα για την υλοποίηση διαφόρων περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό από το Δήμο εξετάζεται η έκδοση ενός τουριστικού οδηγού που θα περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα, φυσικά, ιστορικά, πολιτιστικά. Παράλληλα μεθοδεύεται και η διασύνδεση με τους τουριστικούς παράγοντες, προκειμένου να συμβάλλουν στην ώθηση του τουριστικού ρεύματος.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με στελέχη της τουριστικής αγοράς που είναι γνώστες της κατάστασης, ακούμε τις απόψεις τους, κατατίθενται προτάσεις και προχωρούμε στο σχεδιασμό. Αυτό που θέλουμε, είναι να εντάξουμε πιο δυναμικά το Δήμο Ρήγα Φεραίου στον τουριστικό χάρτη του νομού και θα τα καταφέρουμε. Με σημείο αιχμής τη λίμνη Κάρλα, μπορούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες, σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Παράλληλα διαθέτουμε τα μνημεία στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα που είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας. Ο Δήμος βρίσκεται στο μέσο τουριστικών διαδρομών που πραγματοποιούνται από το Βόλο προς τη Δυτική Θεσσαλία με επίκεντρο τα Μετέωρα και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη γεωγραφική μας θέση» σημείωσε η Δήμαρχος.

Στο μεταξύ τοποθετήθηκε εδώ και μερικές ημέρες ναυαγοσώστης στην παραλία του Καμαρίου στην περιοχή του Κεραμιδίου, όπως ήταν και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πολύ σύντομα ο Δήμος θα προχωρήσει και στην εφαρμογή συγκεκριμένων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των λουόμενων, όπως συνέβη και πέρυσι.

Συγχρόνως με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού των δρόμων που καταλήγουν σε άλλες παραλίες του Κεραμιδίου και του Βενέτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει