Τουρκία: Έκλεισε ο Βόσπορος – Προσάραξε φορτηγό πλοίοΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 15:47

Ένα πλοίο ξηρού φορτίου που εκτελούσε δρομολόγια από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη έχει προσαράξει στον Βόσπορο, με αποτέλεσμα να κλείσουν προσωρινά τα στενά, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

«Τα σκάφη διάσωσης και τα ρυμουλκά μας στάλθηκαν αμέσως στο σκάφος MKK-1 μήκους 142 μέτρων, το οποίο προσάραξε στο Umuryeri (στην περιοχή Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης), ενώ έπλεε από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη», σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή.

«Ο Βόσπορος είναι προσωρινά κλειστός για την κυκλοφορία πλοίων», πρόσθεσαν οι τουρκικές αρχές σε ανάρτησή τους στο Twitter.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν την πλώρη του πλοίου να έχει προσαράξει στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου κοντά στην ακτογραμμή.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού της Κωνσταντινούπολης, το οποίο επιβλέπει τις μεταφορές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι το πλοίο ταξίδευε από το ουκρανικό λιμάνι Πιβντένι, κοντά στην Οδησσό, στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης στη Μεσόγειο.

Η Tribeca δήλωσε ότι το φορτηγό πλοίο, με σημαία Παλάου, καθηλώθηκε στο βόρειο άκρο του Βοσπόρου, ενώ κατευθυνόταν νότια και πρόσθεσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή διαρροές.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 15:51

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει