Τουρκικά ΜΜΕ: Στα άκρα ο ΕρντογάνΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 10:24

Κλιμακώνει την ένταση ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να καταγγείλει την Ελλάδα για τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Σαμπάχ» της Κυριακής.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στο τέλος του μήνα με δύο σημαντικά θέματα που θα θέσει επί τάπητος, δηλαδή την υποστήριξη της θέσης ότι Σουηδία και Φινλανδία εμπλέκονται στην τρομοκρατία και τις παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά.

Όπως μάλιστα τονίζει το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για «προκλητικές επισκέψεις του υφυπουργού Άμυνας της Ελλάδας», ο Ερντογάν αναμένεται να παρουσιάσει ειδικά έγγραφα και φακέλους κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», «στο τραπέζι θα βρεθεί στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Ο οπλισμός των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, που αποτελεί ‘ουσιαστική παραβίαση’ των συμφωνιών του Παρισιού του 1947 και της Λωζάνης του 1923, καθώς και προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν επίσης από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδείξει στους συμμάχους με έγγραφα τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα».

Αυτή η ενέργεια του Ερντογάν, γίνεται τη στιγμή που η Τουρκία προσπαθεί να δείξει στο λαό της ότι πάει δυνατή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της.

Όσον αφορά την Σουηδία και την Φινλανδία, προκειμένου να ενισχύσει την αντίθεσή του στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ Από τη μία πλευρά, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αποδείξει τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/PYD, ενώ θα παρουσιάσει στοιχεία για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που φέρεται να παρέχουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στην εν λόγω οργάνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 10:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει