Τουρκικά πολεμικά πλοία έδιωξαν Χανιώτη ψαρά νότια του Καστελόριζου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, 09:45

Άρον άρον έδιωξαν πριν από λίγες μέρες οι Τούρκοι τον αλιέα Νίκο Κρασάκη από τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά του πήραν και τα παραγάδια! Ο Χανιώτης ψαράς, που βρισκόταν με το 14μετρο σκάφος του ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλους συναδέλφους του στη θαλάσσια περιοχή για ψάρεμα ξιφία, λογάριαζε χωρίς τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

Μάλιστα όλοι μαζί, ανάμεσα τους και οι Καλύμνιοι ψαράδες που μίλησαν πριν από λίγο καιρό στο zarpanews.gr για τα όσα βίωσαν και οι ίδιοι με τους Τούρκους, έμαθαν τι έγινε με τον Κρητικό συνάδελφοι τους και αναγκάστηκαν να φύγουν από την θαλάσσια περιοχή που οι Τούρκοι διεξάγουν παράνομη Navtex και να κατευθυνθούν στο βόρειο Αιγαίο, όπου πλέον ψαρεύουν ανενόχλητοι.

«Ψάρευα 100 μίλια νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου» είπε αποκλειστικά στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη ο Χανιώτης ψαράς Νίκος Κρασάκης. «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε τουρκικά πολεμικά πλοία που τράβηξαν και έκοψαν τα παραγάδια μου. Με υποχρέωσαν να φύγω. Τι να έκανα; Έπαθα 2.000 ευρώ ζημιά. Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ό,τι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ήταν ένα ακόμη αλιευτικό κοντά. Έφυγε και αυτό. Ήρθαμε όλοι εδώ πάνω, Λήμνο, Σποράδες, βόρειο Αιγαίο που δεν μας ενοχλούν. Εμένα ποιος θα με πληρώσει; Τα ψάρια μας τα παίρνουν τσάμπα οι έμποροι. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν το είπα καν. Γιατί και να το έλεγα θα γινόταν κάτι; Κάνεις δεν κάνει κάτι. Πριν λίγες μέρες το Οruc Reis ήταν 12 μίλια από τη Ρόδο. Τι δουλειά έχει εκεί;» ανέφερε ο κ. Κρασάκης

Ο Έλληνας ψαράς Νίκος Κρασάκης είναι από τα Χανιά. Παλεύει με τη θάλασσα για ένα μεροκάματο. Συγκαταλέγεται στους Έλληνες ψαράδες που βιώνουν την τουρκική προκλητικότητα. Εκεί στη μέση του πουθενά. Εκατό ναυτικά μίλια από την κοντινότερη στεριά. Με τα τουρκικά ελικόπτερα και τα πολεμικά να μην τον αφήνουν να δουλέψει και να του χαλάνε τα εργαλεία. Αυτή είναι η καθημερινότητά τους, αυτή είναι η πραγματικότητά τους. Αυτοί είναι οι Έλληνες ψαράδες μας.

Πηγή: zarpanews.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, 10:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει