Τουρκική ακταιωρός παρεμποδίζει ελληνική αποστολή διάσωσης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 09:26

Νέα πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Χάλκης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών.

Στην περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, όπως μεταδίδει το σάιτ του Μιχάλη Ιγνατίου hellasjournal.com, τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί συστηματικά τις ελληνικές προσπάθειες, ρίχνοντας φωτεινές δεσμίδες λέιζερ στα ελληνικά πληρώματα που επιχειρούν στην περιοχή.

Τα Ε/Π SAR που κάνουν περισυλλογή των ναυαγών παρενοχλούνται από Τουρκικές SG με LASER κατά τη διάρκεια της περισυλλογής, θυμίζοντας σε παλαιότερους το νέο περιστατικό την υπόθεση των Ιμίων.  Η Αθήνα αναμένεται να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για παρακώλυση διάσωσης ναυαγών με επίσημη διαμαρτυρία στο eurocontrol.

Λόγω της συγκέντρωσης πολλών πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας, παρατηρείται ότι για άλλη μια φορά η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου προσπαθούν να διασώσουν ναυαγούς τους οποίους τους δίνουν στη συνέχεια σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 09:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει