Τους συνέλαβαν στο κέντρο του Βόλου με εκρηκτικά και είδη οπλισμού

ΤΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ κινούμενους με Ι.Χ.Ε., όπου μετά από ευρήματα και στις οικίες τους, σχηματίστηκε δικογραφία

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Βόλο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 26 και 21 ετών, για κατοχή δύο αυτοσχέδιων εμπρηστικών – εκρηκτικών βομβών και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης και μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν :

δύο αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές βόμβες «μολότοφ», οι οποίες βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, σε γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν οινόπνευμα, πετρέλαιο και ύφασμα και
εκατόν είκοσι δύο (122) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος.

Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ολοπρόσωπη κουκούλα τύπου «full face», ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Οι κατασχεθείσες αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές βόμβες «μολότοφ» θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό (πετρέλαιο),
· είκοσι δύο (22) κενές γυάλινες φιάλες,
· τρία (3) μαχαίρια πολεμικού τύπου και
· ένα (1) κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια κατοχής.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει