Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά Γερμανών αξιωματούχων της Frontex στον Έβρο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 20:55

Ένα επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στα τουρκο-ελληνικά χερσαία σύνορα την Τρίτη, σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, το Spiegel αναφέρει πως Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ τουλάχιστον μία φορά προς Γερμανούς αξιωματούχους. Η είδηση γνωστοποιήθηκε αφού το Spiegel δημοσιοποίησε εσωτερικό ευρωπαϊκό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων της Frontex. Στο περιστατικό δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. 

Επιβεβαιώνει το συμβάν το γερμανικό ΥΠΕΣ

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας πως ένα;ς Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε μια φορά στις 7:15 μ.μ. την Τρίτη το απόγευμα όταν Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο αποστολής της Frontex. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τυχερό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ και αμέσως ειδοποίησε. 

Μια βολή και ένα «μεσαίο δάχτυλο»

Κοιτώντας με κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο προς στην ελληνική πλευρά.

Στη συνέχεια, ο εν λόγω στρατιώτης έδειξε το «μεσαίο δάχτυλό» του και γύρισε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν τα όπλα τους προς τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Η Frontex δήλωσε ότι όλα τα σχετικά γεγονότα έχουν καταγραφεί από τις ελληνικές Αρχές. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα σχόλιο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 20:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει