Το αντεργατικό τερατούργημα και τα άλλα που θα ακολουθήσουν είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 17:07

KKE: Το αντεργατικό τερατούργημα και τα άλλα που θα ακολουθήσουν είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης

«Μόνο τυχαίο και συμπτωματικό δεν ήταν το γεγονός, ότι μία μέρα πριν την κυβερνητική φιέστα για την παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ψηφίστηκε στη Βουλή το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αυτό, όπως και άλλα που θα ακολουθήσουν, είναι τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο “υπερμνημόνιο” των λαών της Ευρώπης» αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Τα δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου δεν θα πάνε για τις πραγματικές ανάγκες του λαού, για την αναβάθμιση και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, τις προσλήψεις υγειονομικών, την κάλυψη κενών στην εκπαίδευση, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη ενίσχυσης και βελτίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά θα τα “ξεκοκαλίσουν” οι όμιλοι της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης” και “ψηφιακής μετάβασης”» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «βαριά εκτεθειμένοι απέναντι στον λαό, μαζί με την κυβέρνηση, είναι και τα άλλα αστικά κόμματα, που από κοινού “αποθεώνουν” το Ταμείο της ΕΕ, συγκαλύπτοντας τον πραγματικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα».

«Κανένα σχέδιο ανάπτυξης που συμβαδίζει με το Ταμείο της ΕΕ και τα κέρδη των ομίλων, δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς. Η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με κριτήριο την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, σημαίνει πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 17:07

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει