Το γήρας είναι σαν το σεξ: Σου κάνει καλό μόνο όταν χαλαρώνεις

Η εμφάνιση της Σίντι Κρόφορντ στο φεστιβάλ της Βενετίας επανέφερε χαρακτηρισμούς, συνήθεις για εκείνη από τα 16 της χρόνια, οπότε και ξεκίνησε την καριέρα της. Η γήινη ομορφιά της, οι καμπύλες της, το σεξαπίλ της και η λάμψη της «έδωσε δουλειά στο σπίτι» για εκατομμύρια αρσενικούς –και έστειλε στον ψυχαναλυτή άλλες τόσες γυναίκες που δεν είχαν την ανάλογη εύνοια της Φύσης. Στα 45 της χρόνια σήμερα, η ελιά της Σίντι είναι το ίδιο σέξι όσο και 20 χρόνια πριν –αν και για να λέμε την αλήθεια ποιος προσέχει την ελιά όταν έχει ολόκληρο ανθοφόρο δέντρο να σείεται μπροστά του.

«Η γυναικάρα με τα κόκκινα» είναι από τους πιο κομψούς χαρακτηρισμούς που της αποδόθηκαν, για να μην αναφέρουμε αυτούς που ακούμε στα διπλανά γραφεία της βαρβατίλας…Ναι, το πρώην σούπερμοντελ έχει κάνει τα μπότοξ της, γυμνάζεται συστηματικά, προσέχει τη διατροφή της αλλά ούτε το παίζει παιδούλα, ούτε βγάζει καμιά υστερία με την εικόνα της -ντε και καλά να είναι η αειθαλής μορφονιά που βάζει κάτω 18χρονες. Και το κυριότερο; Ενώ φαίνεται στο περίπου η ηλικία της, καταφέρνει να προκαλεί ακόμα σεισμό στο πέρασμά της, αν και φιλική «προς τον χρήστη», ήτοι ακομπλεξάριστη, χαλαρή και συμφιλιωμένη. Κάτι ας πούμε που δεν λες για τη Μαντόνα, τουλάχιστον όπως την είδαμε στη τελευταία της βερσιόν παρά τα δεκάδες μερεμέτια.

Για να μην αναφέρω καμιά 50 δικές μας που μοιάζουν με αναπαλαιωμένα αρχοντικά της Ανδρου -καλοδιατηρημένα μεν αλλά δεν τους κάνεις και πρόταση γάμου. Άρα ένα είναι το μυστικό για να μεγαλώνεις όμορφα και να παραμένεις θηλυκή, ερωτεύσιμη και σέξι: να αποδεχτείς ότι μεγαλώνεις και να χαλαρώσεις. Το γήρας είναι σα το σεξ λοιπόν: αν το μισείς, σου φαίνεται. Και κανείς δεν βλέπει σέξι μια γυναίκα γεμάτη μίσος.

Τζένη Αγιανδρίτη

πηγή: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει