Το Γυμνάσιο Αγριάς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

ΔΕΙΤΕ τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΕ την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγριάς, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Κυριακή 12 Μαρτίου διοργανώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 10ου Γυμνασίου Λάρισας ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του παραρτήματος Θεσσαλίας του WRO HELLAS, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης του ν. Λάρισας, και το STEM Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευτική Ένωση για την Προώθηση των Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών και Ρομποτικής).

DSC_0167_resize.JPG

Στον διαγωνισμό συμμετείχε για πρώτη φορά το Γυμνάσιο Αγριάς με μία ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ’ τάξης: Πατσή Απόστολο, Σουλικιά Γεώργιο και Τσαλαπάτα Δημήτριο. Συνοδός και προπονητής της ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου Μαγαλιός Τηλέμαχος.

Η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τους 500 πόντους και να προκριθεί στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές.

DSC_0180_resize.JPG

Ο τελικός, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Η ομάδα του Σχολείου μας (αποτελούμενη από τους ίδιους μαθητές) με τη βοήθεια του συμμαθητή τους Λάμπη Αλεξάνδρου, ο οποίος τους εμψύχωνε από την κερκίδα, κατάφερε με τη 2η προσπάθεια, να συγκεντρώσει 650 πόντους (700 το άριστα) και με χρόνο 52” και 98 εκατοστά κατετάγη 51η.

DSC_0179_resize.JPG

Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 140 ομάδες.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα ρομποτικής του σχολείου, στον καθηγητή τους τον κ. Μαγαλιό, ο οποίος άνοιξε ένα νέο δρόμο (ρομποτική) για το Γυμνάσιο Αγριάς, που ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς και στον Δντη του Γυμνασίου τον κ. Μηλίνη που στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

DSC_0088_resize.JPG

DSC_0092_resize.JPG

DSC_0093_resize.JPG

DSC_0119_resize.JPG

DSC_0122_resize.JPG

DSC_0137_resize.JPG

DSC_0143_resize.JPG

DSC_0144_resize.JPG

DSC_0147_resize.JPG

DSC_0153_resize.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει