«Το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αναφαίρετο για τους οικοδόμους της Μαγνησίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οικοδόμων Μαγνησίας επισημαίνει με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Βρούτση η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυυσοβελώνη. Στην εν λόγω αναφορά η Βουλευτής εστίασε στην αδυναμία των οικοδόμων να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη εξαιτίας της έλλειψης ενσήμων και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους , οι οποίοι λόγω των αυξημένων ποσοστών ανεργίας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων με αποτέλεσμα να τους αφαιρείται το δικαίωμα στη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα η κα. Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του συνδικάτου, κ. Κ. Σιάρρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. «Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2013 αξιοπρεπείς άνθρωποι, που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση για λόγους ανεξάρτητους από τους ίδιους, οφειλόμενους στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και στην κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, να στερούνται της βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο των οικοδόμων έχουν οδηγήσει επτά στους δέκα επαγγελματίες να αδυνατούν να κατοχυρώσουν το στοιχειώδες δικαίωμα της ιατρικής κάλυψης και περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι οικοδόμοι αποτελούν ακόμα μία επαγγελματική ομάδα που πέφτει θύμα της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.

Προσωπικά απευθύνθηκα στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας την άμεση λήψη μέριμνας για τους εργαζόμενους του κλάδου των οικοδόμων. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν οι συγκυβερνώντες ότι δεν μπορούν με τις καταστροφικές τους ενέργειες να στερούν από τους πολίτες αυτής της χώρας το αναφαίρετο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» υπογράμμισε η Βουλευτής Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει