Το Διοικητήριο και την Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε ο Γ. Καλτσογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με τους διευθυντές, προϊσταμένους και διοικητικούς υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή ο κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, όπου συζήτησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να προχωρούν ζητήματα που αφορούν τη Μαγνησία.

Ο χώρος της Περιφερειακής Ενότητας είναι ιδιαίτερα οικείος για τον κ. Καλτσογιάννης, όπου διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης έχοντας αναπτύξει ουσιαστική συνεργασία με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη με την οποία συζήτησε θέματα αιχμής, ενώ επισκέφθηκε τις υπηρεσίες στο κεντρικό κτίριο της Π.Ε. Μαγνησίας. Ο ίδιος υπογράμμισε πως «επισκέφθηκα την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του Δημοσίου στο νομό και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με το προσωπικό για τον αγώνα που δίνει, ώστε οι λειτουργίες του Κράτους να είναι ομαλές και αποδοτικές για τον πολίτη. Σέβομαι και εκτιμώ την προσπάθεια που κάνουν η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως μείωση αποδοχών, λιγότερο προσωπικό, μεγαλύτερη εντατικοποίηση, τα καταφέρνουν πολύ καλά και με αίσθημα ευθύνης προσπαθούν να στέκονται στο πλευρό του πολίτη. Γιατί το Κράτος έχει απόλυτη ανάγκη τους δημόσιους υπαλλήλους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί την αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων και παράλληλα επιχειρεί να καλύψει κενές θέσεις κάνοντας τις αναγκαίες προσλήψεις.

«Από τη θέση μου θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καίρια ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως στο θέμα της έλλειψης προσωπικού και των μειωμένων αποδοχών, του πειθαρχικού δικαίου και άλλων. Το Δημόσιο δεν θα είναι ο παρίας σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Αντιθέτως θα πρέπει να δίνονται τέτοια κίνητρα, ώστε να προσελκύει ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό μάλιστα με την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ο ρόλος του δημοσίου υπαλλήλου γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματικός. Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι στο νέο Κράτος που δημιουργείται από τη σημερινή κυβέρνηση με την αναδιοργάνωση υπηρεσιών και οργανογραμμάτων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, την προώθηση των ψηφιακών μέσων, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι ουσιαστικοί στυλοβάτες του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Καλτσογιάννης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει