Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, τιμά την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2015, την Παρασκευή 1η Μαΐου. Όπως τονίζει κατ’ επανάληψη, η 1η Μαΐου είναι απεργία, ημέρα αγώνα των εργαζομένων, ημέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την οποία ως μέλος της προσυπογράφουμε «με δεδομένη τη δικαίωση των αγώνων μας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καλούμε όλους τους συναδέλφους να διατηρήσουμε ψηλά το αγωνιστικό φρόνημά μας και την ετοιμότητά μας, για τη δικαίωση και των άλλων βασικών και κύριων στόχων μας:

• Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τη μείωση της ανεργίας και ανακούφιση των ανέργων, την επέκταση του αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο, την αύξηση μισθών και συντάξεων, την επιστροφή στα Ταμεία μας των κλεμμένων αποθεματικών με το μνημονιακό PSI, τη διασφάλιση και βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και απόκρουση κάθε απόπειρας για ευτελισμό του Τύπου, με κρούσματα λασπολογίας και συκοφάντησης.

• Όλοι μαζί, με αγωνιστική ετοιμότητα, θα αποκρούσουμε αποφασιστικά και το θρυλούμενο νέο πογκρόμ απολύσεων από εκδότες και καναλάρχες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει