Το ΕΠΑΜ Μαγνησίας για τις προσαγωγές αντιφασιστών στην παραλία του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως εκδόθηκε χθες, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και σήμερα έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Η αγωνιστική ιστορία του Βόλου και τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών του, θα κατατάξουν τη σημερινή μέρα σαν μέρα ντροπής.

Στη πόλη μας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί αρκέτες πορείες από φορείς και πολίτες που κατήγγειλαν το φασισμό και το ρατσισμό και όλες υπήρξαν ειρηνικές. Δυστυχώς, σ’αυτές στοχοποιήθηκαν συμπολίτες μας για τον αγώνα και τη συμμετοχή τους. Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει προειδοποιήσει εδώ και μήνες για την αύξηση των μέτρων καταστολής και περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών από μέρους της κατοχικής κυβέρνησης.

Μια σειρά γεγονότων σε ευρύτερο αλλά και σε τοπικό επίππεδο (ξυλοδαρμός βουλευτή, αύξηση δυνάμεων ΜΑΤ κ.α) επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας. Οι συμπολίτες μας που προσήχθησαν προληπτικά(!) είναι γνωστοί στη κοινωνία του Βόλου για την αντιφασιστική και προπάντων ειρηνική δράση τους και σήμερα θεωρήθηκαν ύποπτοι γιατί μοίραζαν φυλλάδια.

Την ίδια στιγμή βουλευτής απειλεί με πιστόλι διαδηλωτές, καθηγητές επι ένα μήνα απειλούνται τηλεφωνικά και δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.

Καλούμε την αστυνομία να επιτελέσει το έργο της που είναι η προστασία του πολίτη και των δημοκρατικών του ελευθεριών και κατακτήσεων. Οι δικηγόροι που παρεβρίσκονταν στη πορεία μίλησαν για εξετάσεις της αστυνομίας απέναντι στη Χ.Α. και για ένοπλο τμήμα. Είναι στο χέρι σας να τους διαψεύσετε ή να τους επαληθεύσετε.

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει