Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 11:18

Η βρετανική κυβέρνηση μελετάει την πιθανότητα επιβολής αυστηρότερων περιορισμών στην Αγγλία για τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στους οποίους πιθανόν να περιλαμβάνεται η περαιτέρω απαγόρευση των κοινωνικών επαφών μεταξύ νοικοκυριών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Έλεν Γουάτλι.

«Δεν θέλουμε να επιβάλουμε νέους περιορισμούς, αλλά φυσικά παρακολουθούμε στενά τι συμβαίνει με τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Εξετάζουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε», είπε η υπουργός στο Sky News.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, υπουργοί ετοιμάζονται να επιβάλουν καθολικό lockdown στις κοινωνικές επαφές στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Αγγλίας, ίσως και στο Λονδίνο.

Η εφημερίδα έγραψε ότι όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα υποχρεωθούν να κλείσουν για δύο εβδομάδες.

Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Γουάτλι απάντησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και ως εκ τούτου ο κορωνοϊός θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.

Ως προς την πληροφορία ότι θα κλείσουν οι παμπ η υφυπουργός δεν έδωσε άμεση απάντηση.

«Αυτή είναι η στιγμή που έχουμε μια ευκαιρία-έχουμε μια επιλογή για τη χώρα-να επαναφέρουμε υπό έλεγχο την κατάσταση. Πρέπει να σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες της μετάδοσης», είπε η Γουάτλι.

Σύμφωνα με την υπουργό, είναι «ανησυχητικές» οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το σαββατοκύριακο μετά την εντολή στις παμπ να κλείνουν νωρίς που δείχνουν νεαρούς θαμώνες να συνωστίζονται απ΄ έξω.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 11:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει