Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία τριών δημοσιογράφων στο ΑφγανιστάνΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 11:30

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες με τη χρήση πυροβόλων όπλων τριών εργαζομένων σε αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Τζαλαλάμπαντ χθες, πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από τη δολοφονία μιας από τις παρουσιάστριές του, ανέφερε ο οργανισμός SITE, το οποίο ειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Οι τρεις εργαζόμενες «έπεσαν νεκρές από σφαίρες ενόπλων στην πόλη Τζαλαλάμπαντ», ανέφερε ο Ζαλμάι Λατίφι, διευθυντής του δικτύου Ενέκαας.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή του στην οποία τόνισε ότι «οι στρατιώτες του χαλιφάτου έβαλαν στο στόχαστρο τρεις γυναίκες, δημοσιογράφους που εργάζονταν για μέσο ενημέρωσης πιστό στην αφγανική κυβέρνηση των αποστατών».

Το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία τον Δεκέμβριο της Μαλάλας Μαϊουάντ, παρουσιάστριας και ακτιβίστριας. Δολοφονήθηκε από ενόπλους μαζί με τον οδηγό της στην Τζαλαλάμπαντ καθώς πήγαινε στην εργασία της.

Ωστόσο, η αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθη μέλος των Ταλιμπάν για τις δολοφονίες. Οι αντάρτες από πλευράς τους αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, 11:30Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει