Το Ισραήλ επιβάλλει νέους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:34

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέους περιορισμούς στις πτήσεις στο εξωτερικό στο πλαίσιο της σκλήρυνσης των μέτρων που έχει ήδη λάβει για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Έπειτα από δύο ημέρες που κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες, ορισμένες φορές αντιφατικές, η υπουργός Μεταφορών Μιρί Ρεγκέβ δήλωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά μόνον επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήριο πριν από σήμερα, Παρασκευή, στις 11:00 ώρα Γκρίνουϊτς (14:00 ώρα Ισραήλ και Ελλάδος), θα μπορούν να αναχωρήσουν για το εξωτερικό.

«Πέραν αυτής της ημερομηνίας, οι αγοραστές δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριο που αγοράζουν. Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο θα πρέπει να παρουσιάζουν μια αναφορά για να αποδεικνύουν την ημερομηνία αγοράς του εισιτηρίου (…) και ένα αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της χώρας προορισμού» σημειώνει η υπουργός σε ανακοίνωσή της.

Οι Ισραηλινοί θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο Ισραήλ «άνευ περιορισμών», διευκρίνισε η υπουργός χωρίς να αναφερθεί σε αυτό το στάδιο σε αυτό που θα ισχύει για τους ξένους που εργάζονται στη χώρα και αυτών που έχουν άδεια διαμονής σε αυτή.

Το Ισραήλ είχε επιβάλει μια σειρά από περιορισμούς στις πτήσεις στο εξωτερικό όταν ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19 προτού στη συνέχεια προβεί σε χαλάρωση των μέτρων αυτών. Οι μη Ισραηλινοί πολίτες που διαθέτουν βίζα εργασίας ή άδεια διαμονής επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα σε αντίθεση με τους τουρίστες.

Η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, το οποίο έγινε η χώρα που έχει καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο στη διάρκεια των δύο εβδομάδων που πέρασαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του AFP.

Εξαιτίας αυτής της αύξησης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την επιβολή μέτρων καραντίνας σε όλη την επικράτεια για «τουλάχιστον τρεις εβδομάδες» και χθες ανακοίνωσε μια σκλήρυνση του lockdown από σήμερα στις 14:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), η οποία αφορά κυρίως το κλείσιμο των συναγωγών, με μόνη εξαίρεση τη λειτουργία τους τη Δευτέρα για το Γιομ Κιπούρ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει