Το Ισραήλ πούλησε συστήματα ραντάρ αξίας 125 εκ. δολαρίων στην Τσεχία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 10:46

Συστήματα ραντάρ πούλησε το Ισραήλ στην Τσεχία, αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και πρωτότυπα που έχει ήδη εντάξει στο σύστημά του αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Το αντιπυραυλικό σύστημα αυτό, το οποίο έχει αναπτύξει το Ισραήλ από το 2011, χρησιμεύει κυρίως για να αντιμετωπίζει τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη γειτονική Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ραντάρ που αγόρασε η Τσεχία θα ενταχθούν στο αμυντικό της σύστημα και είναι συμβατά με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, επεσήμανε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Η αγορά αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «εκσυγχρονισμού» των τσεχικών ενόπλων δυνάμεων και θα βοηθήσει να περιοριστεί «η εξάρτησή μας από τον ξεπερασμένο ρωσικό εξοπλισμό», επεσήμανε ο Τσέχος υπουργός Άμυνας Λουμπομίρ Μέτναρ κατά την υπογραφή της συμφωνίας στην Πράγα.

Το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Rafael με τη βοήθεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ. Η παράδοση των συστημάτων ραντάρ στην Τσεχία θα πραγματοποιηθεί τμηματικά από το 2021 ως το 2023, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 10:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει