Το καθεστώς Μητσοτάκη ελέγχει τη δημοσιογραφίαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, 11:50

«Στο απόσπασμα λοιπόν η ενοχλητική, για το καθεστώς που οικοδομεί και ελέγχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημοσιογραφία», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του. O πρώην πρόεδρος της Βουλής προσθέτει: «Η συμπαράσταση και στήριξη στους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη είναι αμέριστη και αυτονόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ο κ. Βούτσης θέτει το ερώτημα: «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Εφόσον αβίαστα προκύπτει ότι οι διαδικασίες δίωξης, που δρομολογήθηκαν απολύτως αυθαίρετα από την πλειοψηφία της Βουλής με σφραγίδα της ΝΔ, επιχειρούν να καταστήσουν όμηρο και συμμέτοχο τη Δικαιοσύνη σε διώξεις που θίγουν ευθέως όχι μόνο την ελευθεροτυπία και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας αλλά ευρύτερα τη θεσμική λειτουργία και τους κανόνες δικαίου στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Και προσθέτει: «Kαθώς μάλιστα είναι γνωστό ότι οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται για ενδεχόμενη σύσταση συμμορίας και σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων επειδή, μέσα στη βαθιά κρίση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δημοσιοποίησαν στοιχεία που αφορούν στη λίστα Λαγκάρντ και το σκάνδαλο της Novartis».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, επιχειρείται να δοθεί ένα πολύ ευρύτερο μήνυμα. Όπως σημειώνει, «είναι ένα καθεστωτικό μήνυμα για σιωπή και φόβο σε όλους όσοι θέλουν να ελέγχουν, να κρίνουν και να αποκαλύπτουν τη διαπλοκή» και «ταυτόχρονα είναι μήνυμα με προφανείς αποδέκτες σε όλο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα για ομερτά και ασυλία, για αυθαιρεσία και χειραγώγηση θεσμών και προσώπων».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, 12:06Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει