Το Κατάρ ζητεί από τους Ταλιμπάν να δεσμευτούν στην καταπολέμηση της «τρομοκρατίας»Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, 00:31

Το Κατάρ ζήτησε την Τρίτη από τους Ταλιμπάν να δεσμευτούν στην καταπολέμηση της “τρομοκρατίας” και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση “χωρίς αποκλεισμούς” μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι δήλωσε ότι δεν είναι προτεραιότητα για τη χώρα του να αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν ως κυβέρνηση του Αφγανιστάν αλλά ότι η συνεργασία με το ισλαμιστικό κίνημα μπορεί να είναι θετική.

“Υπογραμμίσαμε τη σημασία της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σημασία της συνεργασίας των Ταλιμπάν στον τομέα αυτό”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Το Κατάρ έπαιξε ρόλο μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν πριν από την κατάληψη στις 15 Αυγούστου της εξουσίας στο Αφγανιστάν από το ισλαμιστικό κίνημα.

“Αυτός είναι ο ρόλος μας πάντα, τους καλούμε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς που να περιλαμβάνει όλα τα μέρη και να μην αποκλείει κανένα”, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κατάρ. “Κατά τις συνομιλίες μας με τους Ταλιμπάν, δεν υπήρξε θετική απάντηση, ούτε αρνητική. Το κράτος του Κατάρ θα συνεχίσει να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με όλα τα μέρη στο Αφγανιστάν και ελπίζουμε να επιτευχθεί εθνική συναίνεση”.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, 00:31Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει