Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τον βασανισμό και την κακομεταχείριση των κατηγορούμενων στην Κοζάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ):

Μέσα σε μια περίοδο φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος για να τρομοκρατηθεί ο λαός και να κατασταλούν οι αντιστάσεις του, μέσα σε μια περίοδο, όπου η προπαγάνδα της κυβέρνησης – και όχι μόνο δια στόματος Δένδια – αναφέρεται στην ανάγκη «πάταξης» ενός ολόκληρου φάσματος «ανομίας», εμπλέκοντας σ’ αυτό από το έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου μέχρι τη λεγόμενη τρομοκρατία, τη μετανάστευση και τις λαϊκές-εργατικές αντιστάσεις, είχαμε και την άγρια κακοποίηση και τα βασανιστήρια απέναντι στους τέσσερις νεαρούς συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στη ληστεία τράπεζας στην Κοζάνη. Και παράλληλα είχαμε και τη δημοσίευση στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, φωτογραφιών με τα κακοποιημένα πρόσωπά τους, ύστερα από εισαγγελική απόφαση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει απερίφραστα τόσο το βασανισμό και την άγρια κακομεταχείριση των κατηγορούμενων, όσο και την ωμή επίδειξη των βασανιστηρίων αυτών. Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την προσπάθεια νομιμοποίησης στις λαϊκές συνειδήσεις και αποδοχής τέτοιων μεθόδων οι οποίες -διόλου τυχαία- έχουν και επιλεκτική εφαρμογή. Η εικόνα των τεσσάρων κακοποιημένων νεαρών είναι μια ακόμη ωμή επίδειξη του τι είναι ικανοί να κάνουν οι μηχανισμοί κρατικής καταστολής. Είναι μια ακόμη «υπενθύμιση» σε όσους διατηρούν και την παραμικρή αμφιβολία ότι το αστικό κράτος είναι αμείλικτο και αδιαφορεί πλήρως για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Και απέναντι σε αυτό το κράτος και τους μηχανισμούς του η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενίσχυση των μαζικών λαϊκών-εργατικών αγώνων, από τη συγκρότηση ενός πλατιού μαζικού μετώπου αντίστασης και πάλης για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και των καθημερινών της εκφράσεων. Οι λογικές και πρακτικές που θέλουν να προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά σε ληστείες τραπεζών και άλλες παρόμοιες ενέργειες που γίνονται στο «όνομα του λαϊκού κινήματος», αλλά μακριά από τη λογική συγκρότησης λαϊκού κινήματος, όχι μόνο δεν αποτελούν απάντηση στην επίθεση του συστήματος, αλλά χρησιμοποιούνται από αυτό προκειμένου να επιταχύνει και να εντείνει την επίθεσή του στο λαό.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να καταδικάσει το κλίμα φασιστικοποίησης και τρομοκρατίας. Γιατί πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος και τα δικαιώματά του. Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν τα επιτελεία και οι μηχανισμοί του συστήματος ότι μπορούν ανενόχλητοι να επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς και σε βασανιστήρια, με λογική και πρακτική τύπου «Γκουαντάναμο» δεν πρέπει να βρει ανοιχτά αυτιά. Να μην τους αναγνωρίσουμε κανένα τέτοιο «δικαίωμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει