Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Μαγνησίας στο πλευρό της Χ. Τασολάμπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΟΛΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00-14.00μμ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/01/2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Συνάδελφοι-σσες,

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Μαγνησίας τάσσεται αλληλέγγυα στο πλευρό της συνδικαλίστριας Χρυσούλας Τασολάμπρου η οποία είναι ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ. και η οποία απολύθηκε από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017,ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο δικαστήριο του Βόλου, να δώσουν αγωνιστικό παρόν, διεκδικώντας την δίκαιη και άμεση επαναπρόσληψή της. Να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε ομόφωνα το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Στο πρόσωπο της συνδικαλίστριας Χρυσούλας Τασολάμπρου η εργοδοσία διώκει το δικαίωμα να συνδικαλίζεσαι, να αγωνίζεσαι για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, να απεργείς, να οργανώνεις την πάλη των συναδέλφων σου, να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Διώκει το δικαίωμα να παλεύεις για να ανατραπούν οι αντεργατικές επιλογές εργοδοσίας και κυβέρνησης που σε καταδικάζουν στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ ετοιμάζουν χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να μην περάσει καμιά απόλυση συνδικαλιστή. Να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων εργασίας.

Η επίθεση απέναντι στη συνδικαλίστρια Χ.Τασολάμπρου και η απόλυσή της, είναι επίθεση στα σωματεία – συνδικάτα, της δράσης που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν

Για το δικαίωμα στη δουλειά, καθώς επίσης και το δικαίωμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, προστασίας και διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, που είναι αδιαπραγμάτευτα, όλοι οι εργαζόμενοι, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα μια γροθιά, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία, να βάλουμε εμπόδια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της, που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει