«Το Κογκρέσο δεν είναι σε θέση να με καθαιρέσει»Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Κογκρέσο «δεν είναι σε θέση» να τον καθαιρέσει, ένα σενάριο που προκρίνεται από Δημοκρατικούς βουλευτές, οι οποίοι βασίζονται στην έκθεση για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Μονάχα σοβαρά αδικήματα ή παραβάσεις μπορούν να οδηγήσουν στην καθαίρεση» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Δεν διέπραξα καμία αξιόποινη πράξη (ούτε συνωμοσία, ούτε παρακώλυση), επομένως δεν είστε σε θέση να με καθαιρέσετε» πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Έπειτα από μια έρευνα 22 μηνών, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου και της Μόσχας, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Όμως, αν και ο ίδιος ο Τραμπ διακήρυξε τη νίκη του, εκτιμώντας ότι έχει πλήρως απαλλαγεί, τα συμπεράσματα της έρευνας δεν τον απήλλαξαν από τις υποψίες περί παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν, υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, ζήτησε να ξεκινήσει μια διαδικασία καθαίρεσης σε βάρος του πρόεδρου των ΗΠΑ, για παρακώλυση της δικαιοσύνης, μια πράξη που, όπως η ίδια εκτιμά, αποδεικνύεται από την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 18:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει