Το «Κοινό των Μαγνήτων» στηρίζει το Δήμο Βόλου στην προώθηση του τουρισμού πεζοπορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα συγχαρητήριά του στο Δήμο Βόλου για την έκδοση καλαίσθητου οδηγού στη γερμανική γλώσσα, σχετικά με τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού στο Βόλο και το Πήλιο και συγκεκριμένα την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών, απευθύνει ο Πρόεδρος Δ.Σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» Αχιλλέας Παπαρσένος με επιστολή του προς την Πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Κ.Μπαρτζιώκα.

Ο οδηγός παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην τουριστική έκθεση του Μονάχου, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον και αποσπώντας εξαιρετικά θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης. Σημειώνεται ότι ήταν μια πρόταση που έγινε από τον κ.Παπαρσένο στο συνέδριο του “Κοινού των Μαγνήτων” τον Αύγουστο του 2012, την οποία υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή και υλοποίησε η αρμόδια Επιτροπή.

Στην επιστολή του ο κ.Παπαρσένος υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων ενεργειών στην προσπάθεια για την προβολή των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γενέτειρα μας στην ανάπτυξη του θεματικού αυτού τουρισμού, κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον Νίκο Μαγγίτση που είχε την επιμέλεια σύνταξης του ενημερωτικού φυλλαδίου. Καταλήγοντας, προτείνει να σταλεί μεταξύ άλλων ο χρήσιμος αυτός οδηγός στο ελβετικό ταξιδιωτικό γραφείο Baumeler στη Λουκέρνη, που ειδικεύεται στον τουρισμό της πεζοπορίας με πελάτες υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, και επιπλέον να προσκληθεί αντιπρόσωπός του, εάν αυτό είναι εφικτό, στο Βόλο, για μία επί τόπου πραγματογνωμοσύνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει