Το «κράτος δικαίου» παραβιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τις παρακολουθήσειςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, 23:59

Η χώρα έχει πράγματι «κράτος δικαίου» που παραβιάστηκε βάναυσα και κατά εξακολούθηση από τις παρακολουθήσεις υπουργών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος στην απάντησή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου.

«Η χώρα έχει πράγματι θεσμούς που ο κος Μητσοτάκης έχει επιχειρήσει να εξευτελίσει και να παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση.

Ένας εκ των θεσμών της είναι και η Ανεξάρτητη Αρχή που εκ του Συντάγματος έχει την αρμοδιότητα να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών, η ΑΔΑΕ.

Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η παρεμπόδιση της διαλεύκανσης της υπόθεσης των υποκλοπών από την εκ του Συντάγματος αρμόδια αρχή μπορεί να γίνει ανεκτή, ας γνωρίζει ότι στη χώρα υπάρχει ακόμη Σύνταγμα αλλά και δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και το ρόλο τους.

Και καλό είναι να θυμάται ότι θα υπάρχουν και την επόμενη ημέρα. Διότι δεν είναι ελέω θεού μονάρχης, αλλά εκλεγμένος από το λαό όπου πολύ σύντομα θα λογοδοτήσει», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.​


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, 23:59Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει