Το Κρεμλίνο θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός της πρώτης επαφής Πούτιν-ΖελένσκιΟ εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ήταν μια «συνομιλία γνωριμίας» που «είχε ρεαλιστικό χαρακτήρα» και διήρκεσε 20 λεπτά.

«Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά επικοινώνησαν τηλεφωνικά, προηγουμένως δεν είχε υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μεταξύ τους», δήλωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «το γεγονός από μόνο του της πρώτης επικοινωνίας» μεταξύ των δύο ηγετών «είναι πολύ σημαντικό».

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα υπάρξει επόμενη συνομιλία μεταξύ τους.

Η ουκρανική προεδρία, σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Facebook, αναφέρει ότι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών «είναι το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των συνομιλιών στο πλαίσιο του σχήματος της Νορμανδίας», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι «σύντομα θα απελευθερώσουν τους αιχμάλωτους ναύτες και άλλους πολίτες της Ουκρανίας που κρατούνται στην Ρωσική Ομοσπονδία».

Την προηγουμένη της τηλεφωνικής επικοινωνίας Πούτιν-Ζελένσκι, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντεφ είχε συναντηθεί στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» στην Μόσχα με εκπρόσωπους του ουκρανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Αντιπολιτευόμενη πλατφόρμα –Για τη ζωή». Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρότεινε στους συνομιλητές του να σκεφτούν τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, όπως και την επανεκκίνηση των πολιτικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 15:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει