Το Κρεμλίνο λέει ότι είναι νωρίς να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων για τον Covid-19 χωρίς lockdown


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 13:27

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί πόσο αποτελεσματικοί είναι οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό χωρίς lockdown, την ώρα που η Ρωσία ανακοίνωσε ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο ημερήσιο ρεκόρ των 20.582 είναι ανησυχητική και ότι αρχές θα λάβουν μέτρα ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

«Η τάση είναι ανησυχητική, η πανδημία εξελίσσεται», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Παρακολουθούμε προσεκτικά και αναλύουμε την κατάσταση, και τα μέτρα θα ληφθούν συλλογικά…λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής».

Τους τελευταίους μήνες, οι ρωσικές αρχές είπαν ότι δεν χρειάζονται αυστηροί περιορισμοί για να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19, σημειώνοντας ότι τα προληπτικά μέτρα σε επίπεδο υγιεινής και ασφάλεια είναι το κλειδί.

Το Κρεμλίνο έχει πει ότι επαρκούν τα στοχευμένα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές διότι η Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον ιό σε σχέση με αρχικότερο στάδιο της πανδημίας, όταν επέβαλε πανεθνικά lockdown.

Με 1.733.440 κρούσματα, η χώρα των περίπου 145 εκατ. κατοίκων έχει τον τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό περιστατικών μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 378 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 29.887.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 13:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει