Το κρυφό κόμπλεξ του υφυπουργού και οι συναλλαγματικές του Μητσοτάκη


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 11:28

ΠΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί στην θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών τον κ. Διαβατάρη. Ο κ. Διαβατάρης αποδεδειγμένα είπε ψέματα σχετικά με ένα στοιχείο του βιογραφικού του. Άφηνε εντέχνως να εννοηθεί πώς έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ από το οποίο μάλιστα  έλαβε και μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό τίτλο. Τελικά δεν υπήρξε ούτε Columbia ούτε μεταπτυχιακό. Εντοπίζεται δηλαδή ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής συμπτωματολογίας , για άλλη μία φορά, η  χαρακτηριστική αμετροέπεια του νεοέλληνα ο οποίος νομίζει πώς σε εποχές Διαδικτύου μπορεί να είναι ότι δηλώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης «χρωστά» στον κ. Διαβατάρη. Του χρωστά από τότε που ο σημερινός Υφυπουργός ως αφεντικό της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας»  εξαπέλυε μύδρους κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν τότε που χωρίς αιδώ ο κ. Διαβατάρης απαιτούσε την αποπομπή του αμερικανού πρέσβη Πάϊατ από την Αθήνα διότι υποστήριζε τον Τσίπρα. Αυτό ήταν το επιχείρημα του κ. Διαβατάρη και όχι κάποιο διπλωματικό ατόπημα του αμερικανού διπλωμάτη.  Δια του λόγου το αληθές παρατίθεται η σχετική ειδησεογραφία από τις στήλες της Εφημερίδας των Συντακτών.  

«Από τις στήλες του “Εθνικού Κήρυκα”, της γνωστής εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ, ο εκδότης της, Αντώνης Η. Διαματάρης, αποκαλεί «χειροκροτητή του Τσίπρα» τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και αναρωτιέται αν «έφτασε η ώρα για την μετάθεσή του». Πώς απάντησε ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

»Ολομέτωπη επίθεση στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθηνά εξαπολύει ο εκδότης και διευθυντής της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” που σε άρθρο γνώμης υποστηρίζει πως ο Τζέφρι Πάιατ “σιγοντάρει τον Έλληνα πρωθυπουργό” και αναρωτιέται αν “έφτασε η ώρα για την μετάθεσή του, πριν κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στις σχέσεις των δύο λαών”.

»Ο Αντώνης Διαματάρης, υπογράφει σχόλιο με τίτλο: “Ώρα για μετάθεση του Αμερικανού πρέσβη” επιχειρηματολογώντας γιατί ο Τζέφρι Πάιατ «επεμβαίνει απροσχημάτιστα στα εσωτερικά πολιτικά της χώρας».

»Ο ακόλουθος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Γουίλιαμ Μιούραντ, απαντώντας στο άρθρο γνώμης στον “Εθνικό Κήρυκα” μιλά για “πολύ σοβαρούς και αβάσιμους υπαινιγμούς σχετικά με τα κίνητρα ενός αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου που επαινεί ξένο ηγέτη» και εκτιμά πως στην καλύτερη περίπτωση «είναι ανεύθυνο, και αποτελεί ξεκάθαρα κακή χρήση της ισχυρής πλατφόρμας που σας προσφέρει η εφημερίδα».

Κλασσικό δείγμα πολιτικού παρατρεχάμενου ο κ. Διαβατάρης λοιπόν. Εκτέλεσε το κομματικό καθήκον του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε κάποιες συναλλαγματικές για τις οποίες τώρα καταβάλει το αντίτιμο.

Έστω και αν ο υφυπουργός του συλλαμβάνεται με την γίδα στην πλάτη ως γνήσιος μικροαστός Νεοέλλην, ο οποίος πρέπει, πάση θυσία, να διαθέτει έστω και ψευδεπίγραφο πανεπιστημιακό τίτλο. Εδώ μιλάμε για χοντρό κόμπλεξ. Αλλά ο κ. Διαβατάρης είναι και «αμερικανάκι» και δεν ιδρώνει το αυτί του.  

Γνήσιο τέκνο της νέας αμερικανικής εσοδείας πολιτικού αμοραλισμού, ο υφυπουργός εξωτερικών θεωρεί προφανώς πώς το να ψεύδεσαι έναντι των ψηφοφόρων είναι θεμιτό ,αν όχι επιβεβλημένο, από τα πολιτικά ήθη της Λεωφόρου Μάντισον.  

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει