Το κτήριο που στεγάζονται το Associated Press και το Al Jazeera κατέρρευσε έπειτα από βομβαρδισμόΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, 16:20

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το κτήριο, 12-13 ορόφων, όπου στεγάζονται τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς.

«Ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του AP στην πόλη της Γάζας», έγραψε στο Twitter ο Τζον Γκάμπρελ, ένας δημοσιογράφος του AP. «Ο στρατός είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του πύργου, στον οποίο το AP έχει τα γραφεία του, ότι θα στοχοποιηθεί», ανέφερε.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το πολυώροφο κτήριο να πλήττεται από πυραύλους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επιβεβαίωσε στο Twitter ότι τα κεντρικά του βρίσκονταν σε αυτό το κτήριο και αναμετέδωσε ζωντανά τις εικόνες του πύργου να καταρρέει, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

«Βόμβες θα μπορούσαν να πέσουν στο γραφείο μας. Τρέξαμε στις σκάλες από τον 11ο όροφο και κοιτάζουμε τώρα το κτήριο από μακριά, προσευχόμενοι ο στρατός να ανακαλέσει», έγραψε σε tweet, λίγο πριν από το αεροπορικό πλήγμα, ο Φάρες Άκραμ, ανταποκριτής του AP στη Γάζα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021, 16:43

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει