Το Κόσοβο στο επίκεντρο των επαφών του Σέρβου προέδρου στη Νέα ΥόρκηΟ πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα έχει σημαντικές συναντήσεις με πολλούς ηγέτες ξένων χωρών και διευκρίνισε κατά την συμμετοχή του σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Tv Pink, ότι σε όλες τις επαφές που θα έχει θα κυριαρχήσει το ζήτημα του Κοσόβου.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η συνάντηση αυτή κανονίστηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από αίτημα της γερμανίδας καγκελαρίου. Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας για το ζήτημα του Κοσόβου, ευχαρίστησε την καγκελάριο Μέρκελ για το ενδιαφέρον της, εκτίμησε ωστόσο ότι οι συνομιλίες γύρω από το θέμα αυτό θα είναι δύσκολες και επίπονες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα είναι η πρώτη μας συνάντηση από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Θα μιλήσουμε και για το Κόσοβο, φυσικά αυτός (σ.σ.: ο κ. Μητσοτάκης) θα ακούσει και την αλβανική πλευρά, αλλά το δικό μας αίτημα προς του Έλληνες φίλους θα είναι να μην αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναφερόμενος στην συνάντηση που θα έχει στη Νέα Υόρκη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα του Κοσόβου θα κυριαρχήσει και στις συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Τόνισε επίσης, σχολιάζοντας τη στάση των ΗΠΑ στο θέμα του Κοσόβου, ότι στόχος τους παραμένει η αναγνώριση της ανεξαρτησίας από το Βελιγράδι. «Οι ΗΠΑ αναμένουν από τη Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Το ίδιο θα ζητήσουν και οι άλλες χώρες που αναγνώρισαν το Κόσοβο στο τέλος της διαδικασίας του διαλόγου. Έτσι έχουν τα πράγματα στη Δύση» υπογράμμισε στη συνέντευξη του στον Tv Pink ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 16:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει