Το Λονδίνο ανησυχεί για τις συχνές απόπειρες μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μάγχη«Βαθιά ανησυχητικό» χαρακτήρισε η Βρετανίδα υφυπουργός Μετανάστευσης, Κάρολιν Νόουκς, το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι απόπειρες παράτυπων μεταναστών να διαπλεύσουν τη Μάγχη για να φτάσουν σε βρετανικό έδαφος, λίγες ώρες μετά τη διάσωση 20 ανθρώπων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας.

Εννέα άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν, επιβαίνοντας σε ένα φουσκωτό, στο Σάντγκεϊτ του Κεντ, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη. Άλλοι έντεκα – οι πέντε εκ των οποίων σε κατάσταση υποθερμίας – εντοπίστηκαν τη νύχτα από γαλλικό περιπολικό σκάφος στα ανοιτά του Καλαί, αφού προηγουμένως πολλά επιβατικά πλοία ανέφεραν την παρουσία του σκάφους που τους μετέφερε.

«Το ελικόπτερο διάσωσης κατάφερε να εντοπίσει στην παραλία αυτούς τους ανθρώπους και καταλάβαμε ότι ήταν σώοι και αβλαβείς. Η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος του σταθμού διασώσεων στη θάλασσα του Λίτλστοουν, Ματ Κρίτεντεν.

Από τον Οκτώβριο, έχουν πολλαπλασιαστεί οι απόπειρες διάπλου της Μάγχης. Ανήμερα τα Χριστούγεννα εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 40 άνθρωποι στα ανοιχτά του Πα-ντε-Καλαί. Άλλοι 16 είχαν διασωθεί δύο ημέρες νωρίτερα στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την Κάρολιν Νόουκς, ορισμένες από αυτές τις απόπειρες «διευκολύνονται από εγκληματικές οργανώσεις».

Ο διάπλους της Μάγχης με μικρά σκάφη, όπως με φουσκωτά σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι μετανάστες, κρύβει πολλούς κινδύνους, λόγω των ισχυρών ρευμάτων, της χαμηλής θερμοκρασίας των νερών και της πυκνής θαλάσσιας κυκλοφορίας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 20:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει