«Το Λονδίνο πρέπει να πείσει κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. για αναβολή του Brexit»Η Βρετανία θα πρέπει να πείσει κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι επιθυμεί μια αναβολή του Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας ενώ η Ε.Ε. δείχνει να σκληραίνει τη θέση της στο θέμα αυτό.

Ο Στεφ Μπλοκ έκανε τη δήλωση αυτή με αφορμή μια παρουσίαση, αποκαλυπτική των ειδικών προετοιμασιών στις οποίες προχώρησε η ολλανδική κυβέρνηση στα μεγαλύτερα λιμάνια εν όψει του Brexit που προβλέπεται στις 29 Μαρτίου.

«Όλοι όσοι βρίσκονται εδώ θα πληγούν ιδιαίτερα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία», ανακοίνωσε ο Μπλοκ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ομιλίας στο λιμάνι του Βλααρντίνγκεν, κοντά στο Ρότερνταμ.

Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει ένα ενδεχόμενο αίτημα αναβολής από τη Βρετανία, ο Μπλοκ απάντησε: «Το θέμα μας θα είναι προφανώς να γνωρίζουμε για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί αυτή η αναβολή γιατί μια αναβολή χωρίς σαφή στόχο δεν θα επιλύσει τίποτα».

«Η Ολλανδία θα εξετάσει καλόπιστα ένα τέτοιο αίτημα αλλά, βέβαια, κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. θα πρέπει να πειστεί», πρόσθεσε ο υπουργός. Οι 27 αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αναμένεται να αποφασίσουν για το θέμα αυτό στη σύνοδο κορυφής την προσεχή εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 21:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει