Το Λονδίνο πρέπει να σεβαστεί τη συμφωνία με την Ε.Ε.


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 04:46

Η Βρετανία πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν θέλει να έχει μια συμφωνία για την όποια μελλοντική σχέση με την 27μελή ένωση, ανέφερε τη Δευτέρα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντούσε σε κυριακάτικο δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει νομοθεσία για να παρακάμψει σημαντικά σημεία της συμφωνίας αποχώρησης του Brexit. 

«Έχω την πεποίθηση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη Συμφωνία Αποχώρησης, μια υποχρέωση βάση του διεθνούς δικαίου και προαπαιτούμενο για την όποια μελλοντική εταιρική σχέση», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Το πρωτόκολλο για την Ιρλανδία/Βόρεια Ιρλανδία είναι απαραίτητο για να προστατευθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στη νήσο και η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει μια νέα νομοθεσία που θα απειλούσε τους συμβιβασμούς που επιτεύχθηκαν σε ό,τι αφορά το καθεστώς της Βόρειας Ιρλανδίας στις εμπορικές σχέσεις με την Ε.Ε.. 

Η Βρετανία από την πλευρά της ανέφερε τη Δευτέρα ότι διατηρεί την πλήρη δέσμευσή της στην εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης, στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιγράφοντας τις προτεινόμενες αλλαγές που θα εφαρμοστούν στην εγχώρια νομοθεσία ως περιορισμένες διευκρινίσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι είναι απολύτως δεσμευμένη στην εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης και του πρωτοκόλλου που σχετίζεται με τη Βόρεια Ιρλανδία. 

«Λαμβάνουμε περιορισμένα και εύλογα μέτρα για να διευκρινίσουμε συγκεκριμένα στοιχεία του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας στην εγχώρια νομοθεσία για να άρουμε την όποια ασάφεια και να διασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση είναι πάντα σε θέση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας», δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 04:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει