Το Μουσείο Θεόφιλου στην Ανακασιά Βόλου να λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, την επιστολή του Αντιδημάρχου Βόλου κ. Ι. Γκουντέλια με την οποία ζητά διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου Θεόφιλου στην Ανακασιά και τα Σαββατοκύριακα.
Με την αναφορά του ο βουλευτής επεσήμανε:

«Κύριε Υπουργέ,

Το αίτημα για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου Θεόφιλου στην Ανακασιά, έχει τεθεί από την ευρύτερη τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση. Το γνωρίζω προσωπικά, καθώς έχω διατελέσει Δήμαρχος Ιωλκού, στον οποίο υπαγόταν και το Μουσείο Θεόφιλου.

Θέλω να σας επισημάνω ότι η περιοχή του πρώην Δήμου Ιωλκού αποτελεί την πύλη του Πηλίου. Η καταπράσινη φύση και η μοναδική θέα συνδυάζονται με τα στενά δρομάκια, τις ρεματιές και την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική προσδίδοντας ένα μοναδικό χρώμα στην περιοχή. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το Μουσείο Θεόφιλου αποτελώντας την πολυτιμότερη έκφραση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, είναι η βιτρίνα της περιοχής. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται Σαββατοκύριακο, δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο και αναχωρούν δυσαρεστημένοι. Σας παρακαλώ λοιπόν, να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά και θεωρώ ότι μπορείτε να δώσετε άμεση και βιώσιμη λύση.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει