Το Μουσείο V&A συλλέγει αυτοσχέδιες πινακίδες της περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 10:40

Χαρούμενα σχέδια ουράνιων τόξων ζωγραφισμένα από παιδιά κολλημένα σε αμέτρητα παράθυρα  και ειδοποιήσεις που εξηγούν το κλείσιμο ή τους νέους κανόνες εισόδου στις πόρτες καταστημάτων.

Σύντομα μερικά από αυτά θα ενταχθούν στη συλλογή του Μουσείου V&A στο Λονδίνο που συγκεντρώνει αυτοσχέδιες πινακίδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Μουσείο με δημόσιο κάλεσμα παροτρύνει τον κόσμο να αποστείλει εικόνες, σχέδια και αυτοσχέδιες πινακίδες μέσω email.

«Η ιδέα είναι να πάρουμε ένα στιγμιότυπο του κόσμου την περίοδο του αποκλεισμού» δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, επιμελητής ντιζάιν του Μουσείου V&A, Μπρένταν Κόρμιερ.

«Μερικές πινακίδες έχουν χιούμορ, αλλά είναι απίστευτα βαρετές – και πρέπει να το αντικατοπτρίσουμε. Κάποιες άλλες είναι από επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από την τραγωδία και πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι» διευκρίνισε.

«Είμαστε επιφορτισμένοι με τη δημιουργία ενός αρχείου των καιρών μας. Δεν είμαστε Μουσείο Κοινωνικής Ιστορίας, αλλά εδώ μιλάμε για ένα μέσο – στυλό και χαρτί, γραφιστική, απεικόνιση – που θα αποτελέσει συλλογή του V&A» σημείωσε.

Το Μουσείο δεν έχει θέσει σκόπιμα κριτήρια, ώστε το κοινό να αποφασίσει ποιες πινακίδες θα αποτελέσουν μέρος της συλλογής.

Οι ζωγραφιές με τα ουράνια τόξα, φόρος τιμής στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου θα συμπεριληφθούν στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του V&A.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 10:40

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει