Το μυστήριο με τα παπούτσια με κομμένα πόδια που εντοπίζονται σε ακτές του Καναδά

Μια τρομακτική εμπειρία είχε ένα ζευγάρι που περνούσε την ημέρα του σε ειδυλλιακή καναδική παραλία. Περπατώντας στη Botanical Beach του Vancouver Island, η Charlotte Stevens και ο σύζυγός της βρήκαν ένα αθλητικό παπούτσι.

Παρατηρώντας το διαπίστωσαν σοκαρισμένοι πως μέσα του υπήρχε ακόμα ένα κομμάτι του ποδιού του ανθρώπου που το φορούσε!

«Το κοιτούσαμε επί πέντε λεπτά και λέγαμε, μοιάζει σαν να είναι ακόμα μέσα το κόκαλο του ποδιού», περιέγραψε η γυναίκα.

Είναι το 16ο τέτοιο περιστατικό που καταγράφεται τα τελευταία εννέα χρόνια. Παπούτσια με τα οστά των ποδιών των ανθρώπων που τα φορούσαν έχουν εντοπιστεί στη Βρετανική Κολομβία και την πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Τα περισσότερα από τα παπούτσια που έχουν βρεθεί είναι αθλητικά ή ορειβασίας και δεξιά.

Οι αρχές λένε πάντως πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως από τα 13 που έχουν βρεθεί στη Βρετανική Κολομβία τα δέκα συνδέονταν με αυτοκτονίες ή ατυχήματα. Για τις περιπτώσεις που δεν έχουν ακόμα εξιχνιαστεί δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα οστά μέσα στα παπούτσια φαίνεται να έχουν φθαρεί φυσιολογικά, όπως είναι αναμενόμενο λόγω της παραμονής τους στο νερό για μεγάλο διάστημα.

Τα μακάβρια ευρήματα ωστόσο έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή και διατυπώνονται αρκετά σενάρια και θεωρίες.

Άρθρο της εφημερίδας Toronto Star από το 2008 συνέδεε τα παπούτσια με φυσικές καταστροφές- όπως το τσουνάμι του 2004- με τη δράση εμπόρων ναρκωτικών, serial killers και διακινητές ανθρώπων.

Μια άλλη θεωρία συνδέει τα ευρήματα με συντριβή αεροσκάφους στο νησί Quadra πριν τρία χρόνια. Το πλήρωμα ήταν 5μελές αλλά μόνο μία από τις σορούς εντοπίστηκε.

Άλλοι υποστηρίζουν πως η ακτογραμμή χρησιμοποιείται ως χώρος όπου το οργανωμένο έγκλημα «ξεφορτώνεται» τα θύματά του ενώ ένα σενάριο κάνει λόγο για κάποιον κατά συρροή δολοφόνο.

«Υπάρχουν πολλές συμπτώσεις», παρατηρεί ωστόσο ο σύμβουλος της αστυνομίας στο Daily Beast, το 2011. «Όλοι όσοι πηδούν από γέφυρες φορούν αθλητικά παπούτσια; Μέχρι κάποιος να μου αποδείξει, ιατρικά, πως έτσι είναι η φυσιολογική αποκοπή του ποδιού από το σώμα, εγώ θα σκέφτομαι καχύποπτα».

Ο άνθρωπος που φορούσε το τελευταίο παπούτσι που βρέθηκε εκτιμάται πως βρισκόταν στο νερό από τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ οι ερευνητές θα επιχειρήσουν μέσω DNA να αναζητήσουν τον κάτοχό του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει