Το Νέο Δελχί απαγόρευσε τις εσωτερικές πτήσεις και έκλεισε το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:17

Η Ινδία ενίσχυσε σήμερα τα μέτρα αποκλεισμού απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού ανακοινώνοντας την ακύρωση όλων των εμπορικών πτήσεων στο εσωτερικό της χώρας από την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν καμία πτήση από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, χωρίς να ανακοινώνει μία πιθανή ημερομηνία για την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας.

Ήδη έχουν απαγορευθεί από την Κυριακή οι αφίξεις διεθνών πτήσεων, ενώ και το εκτενές σιδηροδρομικό δίκτυο, που αποτελεί τη μεταφορική σπονδυλική στήλη της χώρας, έχει σταματήσει τα δρομολόγιά του.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες είχαν καταγράψει 144 εκατομμύρια επιβάτες τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όπως σημειώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχισυντάκτης του Bangalore Aviation, «ο ινδικός αεροπορικός τομέας έχει αποδεκατιστεί από την κατάσταση αυτή, όπως ακριβώς και στον υπόλοιπο κόσμο».

Η αχανής χώρα με τα 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει καταγράψει 390 κρούσματα κορωνοϊού και επτά θανάτους. Για να «οχυρωθεί» ενάντια στην πανδημία, έχει κλείσει τα σύνορά της με τα γειτονικά κράτη.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 15:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει