«Το νέο σχέδιο είναι λειτουργικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 11:36

Για αποσυμφόρηση των νησιών έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έπειτα από συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού  με τους  εκπροσώπους των τοπικών αρχών του Βορείου Αιγαίου.

Ο Γεροπετρίτης ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση ακούει τις τοπικές κοινωνίες… το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές και των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας…».

«Για το λόγο αυτό» εξήγησε, «ότι η επικοινωνία της κεντρικής κυβέρνησης με τους Δήμους και την Περιφέρεια θα πρέπει να είναι διαρκής. Δεν αρκεί να λέγεται ότι γίνεται κατανοητή η ένταση και ο πόνος που εισπράττουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά θα πρέπει πρωτίστως να απαντάμε με έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό η απάντησή του κατά το σκέλος της δικής του αρμοδιότητας – και αφού θύμισε ότι πρωτίστως αρμόδιο είναι το νέο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο προϊστάμενος υπουργός- είναι ότι θα υπάρξουν πάρα πολύ σύντομα απτά δείγματα της νέας πολιτικής, έτσι ώστε καθησυχαστεί η τοπική κοινωνία.

Τέλος, ανέφερε ότι, «θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο ότι το νέο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό και θα δημιουργήσει συνθήκες αποσυμφόρησης των νησιών».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 11:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει