Το νέο σύγχρονο 6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά στο υπερσύγχρονο νέο 6/θέσιο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Καλών Νερών Μαγνησίας, το οποίο εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε στο τρέχον ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ και υλοποιήθηκε από την παρούσα Περιφερειακή αρχή, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές των Καλών Νερών αλλά και της γύρω περιοχής να απολαμβάνουν από σήμερα ένα διδακτήριο υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να στεγάσει πολλές από τις αθλητικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες της περιοχής.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το σχολικό συγκρότημα του 6/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, αποτελείται από τρεις όγκους σε σχήμα Γ. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 2.626,03τ.μ., ενώ το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος είναι 1299,08τ.μ.

Στα βόρεια του οικοπέδου, έχει τοποθετηθεί ισόγειος όγκος με στέγη, συν. εμβαδού 185,40τ.μ., που περιλαμβάνει Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων – Χώρο Φαγητού και σκηνή με παρασκήνια-αποθήκη.

Κάθετα σε αυτόν τοποθετούνται δύο διώροφοι όγκοι με στέγη, ο ένας με υπόγειο.

Στο υπόγειο, συνολικού εμβαδού 178,61τ.μ., περιλαμβάνονται: Λεβητοστάσιο), Δεξαμενή Καυσίμων, Μηχανοστάσιο Ανελκυστήρα, Γενικό Αρχείο, Γενική Αποθήκη και χώροι κυκλοφορίας.

Στο ισόγειο, συνολικού εμβαδού 564,14τ.μ., περιλαμβάνονται: τρεις Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφείο Δασκάλων, Γραφείο Διευθυντή, Γραμματεία-Χώρος Αναμονής, Κυλικείο, Γραφείο Συλλόγου Γονέων, Ιατρείο-Αναρρωτήριο, WC ΑΜΕΑ, χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας

Στον πρώτο όροφο, συνολικού εμβαδού 527,30τ.μ., περιλαμβάνονται: τρεις Αίθουσες Διδασκαλίας, Αίθουσα Ξένων Γλωσσών, Αίθουσα Φυσικών Επιστημών, Αίθουσα Αισθητικής Αγωγής, Αίθουσας Πληροφορικής, Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο και χώροι κυκλοφορίας.

Το προαύλιο του σχολείου έχει ασφαλτοστρωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του και ο υπόλοιπος χώρος έχει φυτευτεί. Έχουν διαμορφωθεί μικρά γήπεδα μπάσκετ και βόλλευ, με την τοποθέτηση μπασκετών και ορθοστατών-φιλέ και τις σχετικές διαγραμμίσεις. Περιμετρικά των κτιρίων έχει κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 1,00μ. με επίστρωση από τσιμεντόπλακες. Περιμετρικά του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί περίφραξη από οπλισμένο σκυρόδεμα ύψους 80εκ. και σιδερένιο κιγκλίδωμα έως το ύψος των 2,00μ. Έχουν διαμορφωθεί 7 ανοικτές θέσεις στάθμευσης σε χώρο εκτός του προαυλίου και εντός του οικοπέδου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την περιοχή των Καλών Νερών η οποία πλέον αποκτά ένα σύγχρονο σχολείο που αξίζουν οι νέοι της περιοχής. Με το καινούριο εξαθέσιο σχολείο, ένα έργο προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα απολαμβάνουν ένα σύγχρονο περιβάλλον αυξάνοντας την ποιότητα αλλά και την αποδοτικότητα της μαθησιακής διδασκαλίας. Παράλληλα η περιοχή αποκτά και μία εξίσου σύγχρονη στέγη που θα φιλοξενεί αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε θέτοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας παιδείας γιατί για εμάς η επένδυση στη γνώση, είναι η δύναμη του μέλλοντος. η επένδυση στην παιδεία είναι μία παραγωγική επένδυση που χτίζει τις προσωπικότητες του αύριο για τη χώρα μας. Επιμένουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και μέσα από διαγενειακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όπου η ελληνική κοινωνία και οι οικογένειες έχουν υποστεί ζημία, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε ελληνόπουλο να έχει πρόσβαση σε ένα σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης το οποίο αξίζει στη χώρα που γέννησε τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Ήταν ένα έργο που το ζήσαμε από κοντά και έντονα όλοι μαζί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε όλα τα στάδιά του, από την ένταξη μέχρι και τη σημερινή ευλογημένη ημέρα που για πρώτη φορά χτύπησε το κουδούνι και οι αίθουσες γέμισαν παιδικά χαμόγελα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέδραμαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Καλή σχολική χρονιά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει