Το νέο Yamaha R7 έχει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και κινητήρα από MT-07Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 07:03

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha μάς είχε γεμίσει με προσδοκίες για το νέο της supersport μοντέλο της οικογένειας R. Έφτασε όμως τελικά η ώρα να δούμε ολοκληρωμένη τη νέα μοτοσικλέτα η οποία, όπως περιμέναμε, είναι βασισμένη στο εξαιρετικό naked μοντέλο MT-07.

Εξωτερικά, το R7 δανείζεται τα φέρινγκ του μεγάλου αδελφού R1 με τη Υamaha να αναφέρει ότι η σιλουέτα της μοτοσικλέτας είναι η πιο λεπτή σε όλη την οικογένεια των R με στόχο την καλή αεροδυναμική για μεγιστοποίηση των επιδόσεων.  

Σε δύο χρώματα θα είναι διαθέσιμο το R7, σε μαύρο και μπλε.

Κινητήρας από MT-07 και ενισχυμένο πλαίσιο

Ο κινητήρας, όπως περιμέναμε, προέρχεται από το MT-07. Το δικύλινδρο σύνολο των 689 κ.εκ. έχει δεχτεί τη Οι ζάντες είναι από ελαφρύ κράμα αλουμινίου με δέκα μπράτσα.φροντίδα των μηχανικών της Υamaha με αλλαγές στα πιστόνια προκειμένου να γίνει πιο ανθεκτικός. Η ισχύς παραμένει ίδια στους 73,4 ίππους, ενώ έχει τοποθετηθεί πιο ανθεκτικός συμπλέκτης A&S για σκληρότερη χρήση στην πίστα. Η Yamaha δίνει και προαιρετικά σύστημα quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

Ουσιαστικές αλλαγές έχουν γίνει στο μοντέλο όσον αφορά τις αναρτήσεις και τα φρένα. Το πιρούνι εμπρός είναι ανεστραμμένο 41mm πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το πίσω μονό αμορτισέρ είναι και αυτό ρυθμιζόμενο τεχνολογίας Monocross. Τα φρένα έχουν ενισχυθεί με τρόμπα της Brembo, ακτινικές δαγκάνες και δίσκους πλευστούς 298mm. Το πλαίσιο τέλος, παραμένει ίδιο με του MT-07 αλλά έχει ενισχυθεί στο κάτω μέρος πού είναι η σύνδεση με το ψαλίδι και η βάση του κινητήρα με αλουμινένια ράβδο.

Η νέα R7 της Yamaha αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2021 με την τιμή ακόμα να μη έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο αναμένεται να είναι κοντά στις 8.000€.

Το βίντεο παρουσίασης του R7

 

Ιδανικό για πίστα και για δρόμο με έμφαση στην άψογη οδική συμπεριφορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από οδηγός αναβάτης μέσα από την πλούσια γκάμα της Yamaha

Η Yamaha μας παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πλήξης

Επέμβαση στο χέρι για τον Quartararo


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 07:03Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει