Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και αριστείας στο ΔημόσιοΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 21:53

«Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και αριστείας στο Δημόσιο, προωθεί το πελατειακό κράτος και τα γαλάζια παιδιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης.

«Το νομοσχέδιο απαξιώνει και υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και προωθεί την αναξιοκρατία, τον κομματισμό και την αδιαφάνεια στη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του Οργανισμού», προσθέτει ο κ. Ζαχαριάδης.

 Πέραν του μείζονος ζητήματος του ΕΦΚΑ, το οποίο αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεων της κυβέρνησης συνολικά για τον δημόσιο τομέα, συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Η συζήτηση, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, «έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και απόλυτη ταύτιση στην ανάγκη σθεναρής αντίδρασης στο νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπήρξε δέσμευση για απόλυτη αποδόμηση και καταγγελία του νομοσχεδίου στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά και για ολόθερμη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Επίσης ο κ. Ζαχαριάδης ανακοίνωσε την λήψη πρωτοβουλίας από πλευράς του για άμεση ενημέρωση και συνεννόηση «με τους τομεάρχες όλων των κοινοβουλευτικών προοδευτικών κομμάτων, ώστε να δημιουργηθεί το ευρύτερο δυνατό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική».

Κλείνοντας ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει: «Το κυβερνητικό παράδοξο είναι προφανές… Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή ο κ. Βορίδης μιλά για αξιοκρατία, διαφάνεια, νέα συστήματα επιλογής προϊσταμένων και ΑΣΕΠ, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο ο κ. Χατζηδάκης καθαιρεί τους εν ενεργεία γενικούς διευθυντές και διευθυντές του ΕΦΚΑ και γαλάζια golden boys από τον «ιδιωτικό» τομέα (από το βαθύ και σκοτεινό πελατειακό δίκτυο της ΝΔ) θα τοποθετούνται στις θέσεις τους χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία και με υπέρογκες αμοιβές που αποτελούν πρόκληση για την ελληνική κοινωνία».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 21:56Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει