Το Ντοκιμαντέρ για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» του Γιάννη Μάγγου στο Μεταξουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 11 το πρωί

Τη θρυλική Έξοδο του Μεσολογγίου αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Μάγγου που θα προβληθεί στο πλαίσιο οπτικοακουστικής παρουσίασης το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 11 το πρωί στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας (Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη) με τη διοργάνωση της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας και ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Η παρουσίαση, που περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ με λόγο και εικόνα, μουσική και ποίηση εμπλουτισμένα με εντυπωσιακά εφέ, αφορά σε επίκαιρη εργασία που αναδεικνύει τη αέναη σχέση της ιστορίας με την πολιτική και τον πολιτισμό.
Όπως χαρακτηριστικά ο δημιουργός δηλώνει πρόκειται για «μια παρουσίαση ιδιαίτερα επίκαιρη που συνδέει ιστορικά και πολιτι(στι)κά το χθες και το σήμερα».

Ο Γιάννης Μάγγος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου ενώ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης διετέλεσε υπεύθυνος Σχολικής Βιβλιοθήκης Σκιάθου. Έχει ασχοληθεί ενεργά με παράπλευρες πολιτιστικές δράσεις με γνωστότερη τη θεατρική και οπτικοακουστική προσέγγιση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του εμβληματικού του έργου «Φόνισσα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει