Το οδηγούμε σε αποκλειστικότητα στη Γερμανία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 19:06

Ελάχιστες ώρες έχουν περάσει από την επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου R 18 της BMW. O συνεργάτης του Zougla.gr , Νίκος Βιτσιλάκης είναι κατ’ αποκλειστικότητα στο Μόναχο, μεταφέροντας μας τις πρώτες εντυπώσεις. 

Με την παρουσίαση να γίνεται δια ζώσης στις εγκαταστάσεις της BMW Classic, όπου ο πρώτος boxer κινητήρας ήρθε στη ζωή πίσω στο 1923, ακολούθησε σήμερα και η φάση της οδηγικής εμπειρίας του νέου R 18. Μια εμπειρία που τα είχε όλα, με σχεδόν 300χλμ όχι μόνο σε πόλη, αλλά και σε επαρχιακούς, στριφτερούς δρόμους. Tο μοτίβο των οδηγικών συνθηκών εξίσου πλήρες, με το ένα εκ των τριών προγραμμάτων οδήγησης που δεν είναι άλλο από το Rain να δείχνει την αξία του μέσω της μειωμένης ιπποδύναμης σε συνθήκες βροχής.

Στα του δρόμου, εξαρχής ξεχωρίζει η άπλετη ροπή, με τη συνολική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας να παραμένει φιλική παρά τον υψηλό κυβισμό των 1.802cc. Tο στήσιμο έρχεται να απειλήσει ευθέως τον ανταγωνισμό των Harley-Davison και Indian, με τα συνδυασμένα φρένα και την ανάρτηση του γερμανικού cruiser να βάζουν ψηλά τον πήχη για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στις παράξενες μέρες που ζούμε, η BMW στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με το event να είναι προσαρμοσμένο στα covid-19 δεδομένα, δίχως να χάνεται ο οδηγικός επαγγελματισμός, με τους ανθρώπους της BMW να συνεργάζονται με πραγματικό ενδιαφέρον. 

Μείνετε συντονισμένοι καθώς σύντομα θα επιστρέψουμε με αναλυτικότερο άρθρο. Μέχρι τότε μπορείτε να φέρετε το R 18 στα μέτρα σας πατώντας εδώ.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 19:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει