Το Ομάν χαιρετίζει την απόφαση για ομαλοποίηση των σχέσεων Μπαχρέιν-Ισραήλ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, 13:18

Το Ομάν χαιρέτισε την απόφαση του Μπαχρέιν να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ομάν.

Το Μπαχρέιν έγινε την Παρασκευή η δεύτερη χώρα του Κόλπου που θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πριν από έναν μήνα.

Το Ομάν «ελπίζει ότι αυτό το νέο μονοπάτι στρατηγικής που ακολουθούν ορισμένες αραβικές χώρες θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης που θα βασίζεται στον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής σε παλαιστινιακά εδάφη και την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός πληροφοριών του Ισραήλ ανέφερε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΑΕ-Ισραήλ στις 13 Αυγούστου ότι και το Ομάν μπορεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με τη χώρα. Το Ομάν έχει χαιρετίσει τις αποφάσεις των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις προοπτικές για ομαλοποίηση σχέσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, 13:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει