Το Πεκίνο καταγγέλλει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον στα μέλη του Κινεζικού ΚΚΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:28

Η Κίνα επέκρινε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου την υιοθέτηση από την Ουάσινγκτον νέων, αυστηρότερων κανόνων που περιορίζουν την είσοδο των μελών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμώντας πως πρόκειται για κλιμάκωση.

Αυτοί οι νέοι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ χθες, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, περιορίζουν τη διάρκεια των θεωρήσεων εισόδου (βίζες) για τα μέλη του ΚΚΚ και την άμεση οικογένειά τους σε έναν μήνα και δεν τους επιτρέπουν παρά μόνο μία είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Επί δεκαετίες επιτρέπαμε στο ΚΚΚ να έχει ελεύθερη πρόσβαση και χωρίς εμπόδια στους αμερικανικούς θεσμούς και επιχειρήσεις, την ώρα που Αμερικανοί πολίτες στην Κίνα ποτέ δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον οποίο επικαλούνται οι New York Times.

Οι θεωρήσεις εισόδου εκδίδονταν μέχρι τώρα με δεκαετή ισχύ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι νέοι περιορισμοί μπορεί θεωρητικά να αφορούν περίπου 270 εκατομμύρια ανθρώπους, μετρώντας και τις οικογένειες.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει περισσότερα από 91 εκατομμύρια μέλη.

Μια εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Χούα Σουνγίνγκ κατήγγειλε μια «κλιμάκωση».

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένες ακραίες αντικινεζικές δυνάμεις, με κίνητρο την ιδεολογική μεροληψία και μια βαθιά ριζωμένη ψυχροπολεμική νοοτροπία, καταπιέζουν πολιτικά την Κίνα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:33Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει