Το περιστατικό με τον κ. Κυμπουρόπουλο δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό ΜέγαροΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022, 15:10

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν αφορά στην εκδήλωση που έγινε χθες το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σήμερα το πρωί, που ανέφεραν ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν είχε πρόσβαση στο χώρο καθώς η είσοδος γινόταν από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας σημειώνει επίσης στην ίδια ανακοίνωση ότι έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Σε πρωινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρεται ότι σε εκδήλωση που έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Παρασκευής προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στον χώρο, λόγω του ότι η είσοδος γινόταν μόνον από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια.

Το περιστατικό αυτό, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής διευκρινίζει σε ανάρτησή του, δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, με ανάρτησή του το πρωί είχε αναδείξει το πρόβλημα πρόσβασής του σε μια χθεσινή εκδήλωση καθώς ο χώρος δεν είχε πρόβλεψη εισόδου για άτομα με αναπηρία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022, 15:15Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει