Το Περού παρέλαβε την πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της Pfizer

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 06:45

Το Περού παρέλαβε την πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Το Περού παρέλαβε χθες μια πρώτη παρτίδα του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Βιολέτα Βερμούδες.

«Η κυβέρνηση εκπληρώνει τις υποσχέσεις της και τα εμβόλια συνεχίζουν να φθάνουν στη χώρα. Δεν θα σταματήσουμε την εκστρατεία ανοσοποίησης που άρχισε την 9η Φεβρουαρίου, θα τη συνεχίσουμε ως την τελευταία μας ημέρα» στην εξουσία, επισήμανε η επικεφαλής της κυβέρνησης του υπηρεσιακού προέδρου Φρανσίσκο Σαγάστι.

Μέχρι στιγμής, η λατινοαμερικάνικη χώρα έχει παραλάβει 50.000 δόσεις του εμβολίου αυτού. Το Περού έχει κλείσει συμφωνία για την προμήθεια 20 εκατ. δόσεων του προϊόντος της Pfizer.

Τον περασμένο μήνα, οι περουβιανές αρχές επιτάχυναν την εκστρατεία ανοσοποίησης αφού έλαβαν μια πρώτη παρτίδα 300.000 δόσεων του εμβολίου που ανέπτυξε η κινεζική φαρμακευτική βιομηχανία Sinopharm.

Στο Περού έχουν καταγραφεί επίσημα πάνω από 46.000 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 1,33 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Μέρος της περουβιανής επιστημονικής κοινότητας όμως θεωρεί τον επίσημο απολογισμό πολύ υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος των Άνδεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Sputnik


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 06:45

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει